понедељак, 27. јун 2016.

PAPRIKE PUNJENE PROSOM, PEČENE U PARADAJZ SOSU



Potrebno:
8 srednjih babura
1 čaša (od kisele pavlake) prosa
1 glavica crnog luka ili manja veza mladog luka
1 mala šargarepa
1 kašika kukuruza
1 kašika graška
50 gr tvrdog kačkavalja ili parmezana
1-2 kašike seckanog peršuna
1 šaka seckanih oraha
2 kašike maslinovog ulja (od komine)
morska so i biber
1 veći paradajz

(za sos)
1-2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašike spelta brašna
1 kašika aleve paprike
300-350 gr pasiranog paradajz-soka
malo morske soli i bibera
listić-dva suvog lorbera

Proso dobro oprati, preliti vodom da ogrezne i ostaviti preko noći. Sutradan procediti vodu i dodati novu, u odnosu 1:2,5 (jedna čaša prosa - 2,5 čaše vode). Kuvati na srednjoj t oko 15 min.
Na zagrejanom ulju izdinstati sitno seckani crni luk, dodati rendanu šargarepu, zamrznuti grašak i kukuruz, pa umešati proso. Začiniti navedenim začinima i orasima, pa dodati sitno nastrugan sir.
Puniti izdubljene paprike, zatvarati ih komadima paradajza i ređati ih u pleh sa pek-papirom. Posoliti.
U posebnoj šerpici malo zagrejati ulje, umešati brašno i alevu papriku, pa dodati paradajz-sok. Začiniti, i preliti paprike.
U rernu zagrejanu na 200 step C staviti pleh i peći.
Servirati uz barene mlade krompire i salatu po želji.

Napomena: Ukoliko ste u strogoj restrikciji, izostavite šargarepu, kukuruz i, naravno, brašno. Sve može biti dobro i bez toga.


Нема коментара:

Постави коментар