петак, 27. март 2015.

JEČMENI BISKVIT SA SLANINOM

Biskvit napravljen po hrono-zahtevima, idealan za doručak!

Potrebno: (mera je čaša od kiselog mleka - 200ml)

2 čaše ječmenog brašna
2 kašike pšeničnih mekinja
1 kašičica mlevenog lana
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 praška za pecivo
1 kašičica morske soli
kriška mladog sira (izmrviti ga)
par šnita slanine (do 50 gr), sitno iseckane
komad (15 cm) praziluka, sitno iseckanog
2 kašike masti
1 kašika limunovog soka
1 čaša kisele vode


Izmešati suve sastojke, pa dodati sir, slaninu i praziluk. U smesu dodavati komadić po komadić masti, izmešati pa na kraju sipati limunov sok i kiselu vodu. Zahvatati kašikom i ređati na pleh prekriven pek-papirom.



Zagrejati rernu na 220 step. C i peći biskvite 1/2 h. Pred kraj pečenja pokriti folijom da ne pregore.



Servirati uz kiselo mleko u koje se umeša 1 kašičica mlevenog lanenog semena.
Recept za biskvit, uz male korekcije, preuzet je sa adrese.

Нема коментара:

Постави коментар