недеља, 15. март 2015.

LAĐICE OD PLAVOG PATLIDŽANA

Moje omiljeno povrće - plavi patlidžan, u još jednoj varijanti, poštujući hrono pravila :)

Potrebno:
- tri mlada patlidžana, srednje veličine
- 300 gr junetine od vrata, mlevene
- 2 glavice (manje) crvenog luka, sitno seckanog
- maslinovo ulje (od komine), 2-3 kašike
- morska so
- mleveni biber
- aleva paprika
- suvi bosiljak, suvi vlašac
- sitno seckani peršun
- jedan manji paradajz, sitno seckan
- 2 kašike kuvanog paradajza (za dekoraciju)
- 2 kašike naribanog sira gaude

U kipućoj vodi očišćene i dobro oprane patlidžane prokuvati par minuta. Preseći na pola i izvaditi nožem sredinu pa je sitno iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti crveni luk, dodati mleveno meso, malo vode i dinstati ga 5 min. Posoliti, pobiberiti, pa dodadi redom začine i peršun. Kad se masa prohladi, u nju dodati seckanu sredinu patlidžana i paradajz. Sve dobro umešati i puniti polutke patlidžana, predhodno osoljene morskom solju. U malo nauljenu vatrostalnu činiju poređati ih, zaliti s malo ulja i dekorisati kuvanim paradajzom, pa narendati gaudu. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 step.C oko 20 min, pod Al-folijom, pa skinuti foliju i još kratko peći (oko 5 min).




Нема коментара:

Постави коментар