четвртак, 24. март 2016.

ŠPANSKA PITA SA POVRĆEM, SIROM I SEMENKAMA



Potrebno:
3 jaja
1 čaša (200 ml) kiselog mleka
oko 1/2 čaše maslinovog ulja ili otopljene masti
1 čaša ražanog brašna
1 čaša spelta brašna
1 kašičica morske soli
1 kesica praška za pecivo
šaka lanenog semena
šaka susama
1/2 šake golice
šaka sirovih semenki suncokreta

1 paradajz
1 paprika
1 šargarepa
1 šaka kukuruza
3-4 seckane masline
2-3 kašike sitno seckanog peršuna

30 gr gaude
30 gr tvrđeg kravljeg  (seljačkog) sira

Iseckati povrće, sir na kockice 1/2 cm i izmešati sa semenkama. Pomešati brašna sa praškom za pecivo. Umutiti jaja, pa dodati ulje (ili prohlađenu mast) i kiselo mleko. U masu umešati povrće i sir, i na kraju mešavinu brašna. Sve dobro izmešati i sipati u modlu, predhodno je namastivši i posuvši brašnom ili postaviti pek-papir. Ja sam koristila silikonsku modlu, pa sam je ovlažila i posula susamom. Zagrejati rernu na 220 step C i peći na toj t 1/2h, pa smanjiti na 150 i peći još 10-15 min.
Negde na pola vremena kod prve t, prekriti pitu al folijom.
Seći je kad se prohladi.





Нема коментара:

Постави коментар