уторак, 29. март 2016.
PAKETIĆI OD HRONO-PALAČINKI SA SIROM ILI PEČURKAMA
Potrebno (za 10-tak palačinki):
1 i 1/2 šolja ( od kiselog mleka ~ 200ml) spelta brašna
1 šolja ražanog brašna
1/2 šolje brašna od heljde
malo morske soli
malo ulja (maslinovog, od komine)
1 jaje
kisele vode ~ 400 ml
Fil:
od pečurki
1/2 kg šampinjona ili bukovače (sitno iseckane)
1 glavica crnog luka
morska so, biber u prahu
1 kašičica suvog bosiljka
2 kašičice svežeg sitno seckanog peršuna
malo ulja
od sira
200 gr mladog sira
100 gr rendane gaude
2 kašike kiselog mleka
malo soli
za poh:
3 kašike mlevene plazme
2 kašike susama
2 kašike mlevenog lanenog semena
1 jaje
trunka ulja
Zamesiti palačinke i peći ih u keramičkom tiganju (bez ulja, premazati četkicom samo na početku).
Izdinstati pečurke i začiniti ih. Izgnječiti sir, dodati rendani sir i umešati kiselo mleko.
Filovati palačinke i praviti paketiće. Umutiti jaje i svaku premazati njime, pa uvaljati u mešavinu za poh. Na keramičkom tiganju ih pržiti kratko, tek da uhvate koricu.
Servirati na listovima zelene salate, uz kiselo mleko i ajvar.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар