понедељак, 15. август 2016.

MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA, ŠAMPINJONA I PROSA



Potrebno:
3 patlidžana srednje veličine
1/2 kg šampinjona
1/2 šolje prosa (šolja od kiselog mleka)
2 glavice crnog luka
4 kašike kisele pavlake
5 jaja
100 gr brašna spelta
ulje
1 šargarepa
1/2 paprike
šaka peršuna (sitno iseckanog)
2 kašike ulja (maslinovo)
malo mleka
morska so
aleva paprika
mleveni biber

Proso oprati, potopiti u vodu preko noći (može i kraće, ja sam ga ovoga puta držala 2h). Procediti i naliti novom vodom u odnosu 1:3. Kuvati 10-tak min.
Oprati patlidžane, iseckati na kolutiće i posoliti. Ostaviti ih da puste gorčinu, onda ih ocediti/izbrisati papirnim ubrusima.
Očistiti šampinjone i prodinstati ih na luku kome se doda krupno strugana šargarepa i sitno seckana paprika. Začiniti solju, paprikom i biberom. Dodati proso i 2 kašike pavlake i sve dobro izmešati. Na kraju dodati peršun.
Umutiti 2 jaja sa malo soli, dodati mleko i brašno (napraviti smesu za palačinke, malo gušću). U smesu umakati kolutiće patlidžana i ređati polovinu količine u malo zauljenu posudu/tepsiju/pleh. Na taj sloj usuti pečurke sa prosom, pa poređati preostale kolutove patlidžana.
Staviti u zagrejanu rernu (220 step C) da se peče. Posle 10 min preliti prelivom od 3 jaja, malo mleka i 2 kašike pavlake. Peći još 15 min na toj t, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 45-50 min.

Servirati sa kiselim mlekom.


Нема коментара:

Постави коментар