понедељак, 22. август 2016.

UŠTIPCI OD TIKVICA


Potrebno:
1 veća tikvica
1 manja šargarepa
1/2 paprike
šaka seckanog peršuna
2 belanca
2 kašike pripremljenog (skuvanog) prosa
2 kašike kiselog mleka
1 manja kriška sira
1 šolja ražanog brašna (šolja od kiselog mleka)
1 šolja spelta brašna
1 kašičica sode bikarbone
morska so
1 dl ulja za prženje

Oprati i na krupno izrendati tikvicu, posoliti i ostaviti da odstoji i pusti vodu.
Za to vreme pripremiti ostalu masu: izrendati šargarepu, sitno iseckati papriku i peršun. Umešati jaja (belanca), pa onda dodati seckani sir (ja sam koristila fetu), proso (ako ga imate). Onda dodati tikvice, dobro oceđene od vode, pa redom brašna pomešana sa sodom, posoliti po ukusu i umešati na kraju kiselo mleko da se dobije gusta smesa koja se vadi kašikom. Zagrejati ulje (koristim maslinovo, od komine) i pržiti uštipke dok ne porumene. Vaditi ih šupljikavom kašikom i ređati na papirni kuhinjski ubrus da upije višak ulja.
Servirati sa kiselim mlekom i sirom, uz sezonsku salatu. Idealno za doručak!

Нема коментара:

Постави коментар