среда, 28. јануар 2015.

ČETVRTI DAN - restrikcija

Jutro

1. Šolja tople limunade
2. Vežbe 5 Tibetanaca (20)
3. Doručak u 8 h

Hrono hleb (polovina ostavljena od juče) sa sirnim namazom, rotkvicama i svežim bosiljkom
Priprema sirnog namaza (5 min):

Izmiksati krišku mladog sira (štapni mikser), dodati 1 kašiku tahinija (koristila sam gotovi, dok ne napravim svoj hrono), 1/2 kašike maslinovog ulja, šaku leblebija (iz konzerve - ja sam koristila odmrznute i pripremljene leblebije od ranije, zamrznute za falafel), 1/2 kašičice morske soli, par listića svežeg bosiljka, 2 rotkvice.


4. Šolja kafe bez šećera i mleka (NES) - 1/2 h posle doručka
5. Priprema hrono sarme (45 min)

Potrebno:
Manja glavica kiselog kupusa (dobro oprati svaki list). Na 1/2 kašike masti ispržiti veću glavicu crnog luka do staklastog sjaja. Dodati 400 gr junećeg mlevenog mesa, malo sitno seckane paprike i peršun, 1 kašičicu morske soli i 1/2 šolje vode. Izdinstati i kad se prohladi motati listove u sarmu.
Ređati sa 100 gr mesnate slanine, zrncima crnog bibera i kima, malo aleve paprike, 3 lista suvog lovora, 1/2 suve ljute paprike. Preliti kuvanim domaćim paradajzom (100 ml), vodom (3-4 šolje), prekriti sa 2 lista kupusa i staviti u rernu da se krčka.
Prvih 1 h na 200 step C, pa smanjiti na 150 step C. Kuvati 5 h.

Podne

Ručak u 13 h
1. Sarma uz krišku mladog sira i salatu od šargarepe i cvekle.
2. Šolja čaja od nane

Uveče
Bila sam na slavi kod prijatelja, tako da se večera malo razlikuje od uobičajene :)

Večera
Dva komada prasetine, kašika zelene salate i 2 čaše crnog vina ;)

Нема коментара:

Постави коментар