уторак, 27. јануар 2015.

DRUGI DAN - restrikcija

Jutro:

1. Šolja tople limunade
2. Vežbe 5 Tibetanaca (kao prvog dana)
3. Doručak u 8,30 h

- Lepinjica sa semenkama lana, suncokreta i susama
Vreme spremanja: 1/2 h
Recept: (mera - šolja od jogurta cca 200 gr)


Šolja ražanog integralnog brašna, šolja i po spelta brašna, pola šolje heljdinog brašna, 2 kašike pšeničnih mekinja - sve izmešati sa 1 kesicom praška za pecivo. Posoliti morskom solju (1/2 kašičice), dodati po kašiku lanenog semena, nepečenih semenki suncokreta i susama pa umešati 1 1/2 kašiku otopljene svinjske masti, i kiselu vodu dok se ne dobije kompaktna, gusta smesa ‚ otprilike 100 ml vode. Umesiti i rastanjiti na dasci posutoj brašnom (spelta). Premazati otopljenom mašću, presaviti na četvrtinu, svaku stranu mazati mašću. Ostaviti 5 min da se odmori. Rernu zagrejati na 200 step C, pa testo oblikovano u lepinjicu i posuto s malo mešavine semenki prebaciti na pleh sa pek-papirom. Peći 15 min na 200 C, pa smanjiti na  150 step C još da se peče 5 min.

Servirati sa par režnjeva šunke, 1/2 kriške mladog kravljeg sira, kašikom ajvara i listićem-dva maslaca.

Napomena: od mase se mogu oblikovati i 2 lepinjice, jer je za doručak dovoljna polovina spremljene lepinjice.


4. Šolja kafe bez šećera i mleka (NES)

Podne:

1. Šetnja 2 km i spoljna teretana (1000 iskoraka na "šetalici")
2. Čaša vode sa Ca
3. 2 šolje zelenog čaja

Ručak u 14 h
- bistra pileća supa (bez rezanaca)
- 2 male juneće šnicle (spremljene na par kapi maslinovog ulja i dinstane u vodi)
- brokoli skuvani na pari, posoljeni morskom solju i preliveni listićem otopljenog maslaca
- 1 paradajz


Popodne i uveče:

1. Šolja kafe bez šečera i mleka (NES)
2. 2 šolje čaja "Rtanjski"
3. Večera u 19h

Tunjevina u maslinovom ulju (80 gr)
1 veći paradajz

4. Šolja čaja od nane
5. Spremljen da odstoji preko noći HRONO hleb sa maslinovim uljem i lešnicima. Peče se ujutro.


Нема коментара:

Постави коментар