уторак, 27. јануар 2015.

TREĆI DAN - restrikcija

Jutro:

1. Topla limunada
2. Vežbe 5 Tibetanaca (isto kao prvi i drugi dan)
3. Doručak u 8 h


Hrono hleb sa lešnikom i maslinovim uljem (masa pripremljena uveče)

Recept: (mera je šolja od kiselog mleka - 200 ml)
Potrebno:
1 i 1/2 šolje spelta brašna
1 i 1/2 šolje ražanog integralnog brašna
1/2 šolje pšeničnih mekinja
1 kašičica morske soli
3 kašike maslinovog ulja
1 kesica praška za pecivo
3 kašike lanenog semena
1 kašika suncokretovih semenki
3 kašike seckanih lešnika
1 kašika susama (za posipanje)
cca šolja kisele vode

Pomešati suvu masu sa praškom, dodati semenke pa umešati ulje i kiselu vodu. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji. Ujutro ga prebaciti u pleh, premazati kašikom maslinog ulja i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 step C 15 min, smanjiti t na 150 step C i peći pokriveno folijom još 10 min.

Kad se prohladi, polovinu hleba iseći na kriške i praviti sendvič: premazati puterom, staviti šunku, par kriški domaće čajne kobasice, kriške 1/2 paradajza, 1/2 paprike, 1/2 kriške mladog sira. Posuti suvim bosiljkom i rukolom. Ukrasiti, ovlaš posutim kečapom.



4. Šolja kafe bez šećera i mleka (NES) posle 1/2 sata od doručka

Podne: 

1. Šetnja cca 3 km
2. Šolja vode sa Ca
3. Šolja Zelenog čaja
4. Ručak u 13,30 h
- Pileća bistra supa bez rezanaca
- Pileće šnicle (belo meso) sa bosiljkom, kurkumom i senfom
Malo izlupati šnicle, sa svake strane posoliti morskom solju, poprašiti suvim bosiljkom i prahom kurkume, pa ih premazati senfom. Poprskati sa malo maslinovog ulja i ostaviti (za to vreme otići u šetnju :))

Ispeći na keramičkom tiganju (ili teflonskom) bez masnoće. Za svaku je dovoljno par min.
- Prilozi (salate)
Narendana šargarepa i cvekla, posoljena morskom solju, sa par kapi maslinovog ulja i limuna, posuta seckanim peršunom
Salata od kiselog kupusa sa alevom paprikom i malo tucanje ljute paprike


5. Šolja Zelenog čaja
6. Pola sata posle ručka šolja kafe bez šećera i mleka (NES)

Popodne i uveče:
1. Brza šetnja cca 5 km
2. Čaša vode sa Mg
3. Večera u 18,30 h
Kuvani brokoli (od predhodnog dana)
Salata od šargarepe i cvekle (preostale od ručka)
Jedna mala pileća šnicla od ručka
4. 2 šolje čaja od kamilice

Нема коментара:

Постави коментар