субота, 31. јануар 2015.

SEDMI DAN - restrikcija

Jutro

1. Čaša mlake limunade
2. Vežbe 5 Tibetanaca (kao šesti dan)
3. Čaša odvara od semenki lana
4. Doručak u 8 h

- Lepinjice od ražanog brašna sa kajmakom

Šolja  i 1/4 (od kiselog mleka - 200 ml) ražanog integralnog brašna, 2 kašike pšeničnih mekinja, 1/2 kašicice morske soli, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašika suncokretovih semenki, 2 kašike maslinovog ulja, par kapi limunovog soka, kisela voda (toliko da se zamesi testo i odvoji od suda).

Zamesiti, podeliti na 3 dela, oblikovati lepinjice i peći u zagrejanoj rerni na 200 step C 15 min.
(ova mera je meni dovoljna za dva doručka).
Kad se ispeče, umotati u kuhinjsku krpu da se prohladi i servirati sa (jačom) kašičicom mlađeg kajmaka.

- Šolja čaja od nane
Između obroka 2 čaše vode sa Mg

Podne

1. Šolja odvara od lanenih semenki (1/2 h pre ručka)
2. Ručak u 13 h

- Povrće u rerni sa belancetom

U tepsiju staviti pek- papir pa ređati iseckano na kolutove povrće: crveni luk, celer, paradajz, papriku, tikvice i plavi patlidžam. Preliti s malo (1/2 kašike) otopljene masti. Svaki sloj povrća posoliti s morskom solju, suvim bosiljkom, paradajz origanom, posuti seckanim listom celera i peršuna, na kraju preliti i kuvanim paradajzom. Peći u zagrejanoj rerni  1/2 h, pa pokriti folijom i smanjiti t sa 220 step C na 150. Peći još 10 min. Pred kraj preliti s dva (mikserom) umućena belanca. Peći još par min.
- Pastrmka na maslacu
Očišćenu pastrmku dobro osušiti kuhinjskom krpom, pa posoliti morskom solju. Ređati u pleh sa pek-papirom koji predhodno blago premazati maslacem. Na ribu staviti po listić maslaca i posuti sitno seckanim belim lukom i peršunom. Peći u zagrejanoj pećnici na 220 step C oko 1/2 h, pa prekriti Al folijom. Peći još 1/2 h na 180 step C.

- Zelena salata začinjena morskom solju, s malo maslinovog ulja i par kapi limuna



- Čaša ružice ;)

Нема коментара:

Постави коментар