уторак, 3. фебруар 2015.

HRONO PITA OD HELJDINIH KORA SA PRAZILUKOM

Prvo kontrolno merenje težine - osmog dana - 67 kg

Pošto sam se, mislim, uverila da ovaj način ishrane "deluje", tj. mršavi se (polako, ali sigurno...) od danas ću postavljati samo interesantne recepte javno, a skriveno - nastavljam u istom ritmu :)

Danas sam za doručak spremila ovu pitu. Ukusna je i mislim da ću je i dalje praviti, u različitim kombinacijama.

Recept:
1/2 kg heljdinih kora - vakumirane (iz prodavnice zdrave hrane)
1 kašika masti
1/2 kg praziluka
1 kašika spelta brašna
1/4 kašičice sode bikarbone
1 jaje
1/2 žumanca (za premazivanje)
200 ml tople (ključale) vode za prskanje kora, i 50 ml obične, za dinstanje praziluka,
morska so, mleveni biber, seckani peršun

Na 1/2 kašike zagrejane masti spustiti praziluk iseckan na kolutiće, malo na jakoj vatri, mešajući, propržiti, pa dodati 50 ml vode da se dinsta 5-7 min. Posoliti, pobiberiti, pa kad se malo prohladi dodati kašiku brašna u koji se umeša soda. Promešati masu. Predhodno dobro umutiti belance, umešati žumance, pa laganu umešati u masu. U tepsiju staviti pek-papir, pa malo premazati s mašću. Ređati po 2 kore, koje se poprskaju ključalom vodom, onda masu i tako sve dok se kore i masa ne utroše. Na kraju prekriti sa 2 kore, premazati žumancetom i preliti preostalom vrelom mašću i susamom.
Peći u zagrejanoj pećnici na 220 step C oko 1/2, prekriti al-folijom i smanjiti t na 180 step C. Ukupno peći oko 45 min.


Нема коментара:

Постави коментар