четвртак, 5. фебруар 2015.

ZAPEČENE LEPINJICE

Potrebno:

1 šolja od kiselog mleka (200 ml) spelta brašna
1/2 šolje ražanog integralnog brašna
2 kašike pšeničnih mekinja
1/2 kašičice morske soli
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike sirovoh suncokretovih semenki
2 kašike mlevenih semenki lana
2 kašike maslinovog ulja
par kapi isceđenog limuna
nepuna šolja kisele vode (cca 180 ml)

Izmešati suve sastojke, pa dodati limun, ulje i vodu. Oblikovati lepinjice. Premazati sa par kapi maslinovog ulja. Staviti u tepsiju prekrivenu pek-papirom.
U rernu zagrejanu na 220 step C staviti pleh i peći na toj t 15 min. Smanjiti na 180 step C i nastaviti pečenje još 10 min.

Umutiti 1 celo jaje, malo posoliti i umešati kašičicu mladog kajmaka. Preseći "kapu" lepinjicama i napuniti nadevom. Zapeći na 200 step C par minuta (dok se masa ne "stegne").
Uz zapečene lepinje za doručak servirano i par šnita domaće sremske kobasice (lična proizvodnja :))


Нема коментара:

Постави коментар